Filmajánló: You don’t know Jack

Ha szeretnétek egy elgondolkodtató, lebilincselő filmet látni, mely megválaszolhatatlannak tűnő kérdéseket feszeget, akkor nézzétek meg ezt. Központi témája az eutanázia, illetve annak jogi megítélése. Meddig mehetünk el a kérdésben, gyilkosságról vagy könyörületességről van-e szó, hozzátartozik-e alapvető emberi jogainkhoz az, hogy rendelkezzünk saját életünk megszüntetése felett. Ki döntheti el, hogy egy betegnek valóban nincs más választása, mint a halál, a másik viszont még esélyes lehet egy jobb életre? Nehéz kérdések ezek, és a film sem egy könnyed módja a kikapcsolódásnak, viszont néha érdemes ilyen kérdéseken is elgondolkodni.

Az ember hajlamos abba a hitbe ringatni magát (még ha be nem vallottan is), hogy az igazán rossz dolgok csak másokkal történhetnek meg. Pedig az élet előbb-utóbb igazolja, hogy nincsenek kivételek, és csak az a kérdés, hogyan tudunk ezzel megbirkózni.

Reklámok
Comments
One Response to “Filmajánló: You don’t know Jack”
  1. voogergo szerint:

    Már jó ideje szemezek ezzel a filmmel, mert nekem is felkeltette az érdeklődésem. De ahogy olvasom, akkor érdemes megnézni. A napokban sort kerítek rá azt hiszem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: