Ha már provokálunk….akkor provokáljunk….

Reklámok
Comments
12 hozzászólás to “Ha már provokálunk….akkor provokáljunk….”
 1. Laura Ludvig szerint:

  Most látom csak, hogy a hölgyike a WC-n üldögél :)…

 2. Laura Ludvig szerint:

  Márti, neked amúgy vannak kedvenc színeid, amik gyakran visszatérnek a képeiden?

 3. szigetimarta szerint:

  Igen, a lila a kedvencem….. De ezek a női alakos képek a fémes színekkel való kísérletezgetésről szóltak….. ebben pl. sok ezüst van, amit a fotó nem ad vissza sajnos….
  Pár éve sokat foglalkoztam a színtannal, előtte is a lilát szerettem, mostanra pedig már tudatosabban is alkalmazom…. Az egyetemen is most van színtan óránk, de amit ott kapuk azt én már tudom…. nagyon érdekes dolog ez…. Te melyik színt szereted? És miért?

 4. voogergo szerint:

  Fura, mert nekem is vannak kedvenc színeim, amik vissza-visszatérnek a novelláimban. Az egyik a fekete, a másik meg a vörös, de szoktam alkalmazni az egyéniségemtől nagyon eltérő színeket is (például a Random valóságban a rózsaszín). Egy-egy szín remek hangulatkeltő, szimbolikus eszköz lehet, így úgy gondolom nem csak a vizuális művészeti ágakban van létjogosultságuk.

  Mellesleg tényleg csöppet provokatív a kép. Az tetszik benne, hogy a WC-t tulajdonképpen nem látni, csak apróságokkal mutatsz rá a helyszínre, így nem szembeötlő a tény, hogy min trónol éppen a hölgy.

 5. Laura Ludvig szerint:

  Ha festésről van szó, akkor én mindig pigmentekben gondolkodom :); nagy kedvencem az alizarin-krapplakk, és a párizsi kék. Előbbinek az árnyalatait is szeretem, nagyon szép sötétvörös-lilás-mélybordós színekben tud játszani, sárgákkal keverve pedig gyönyörű, telt narancsszínt ad. A párizsi kék is hasonlóan játékos, már-már feketébe hajló, mégis benne van az a leheletnyi kék, mint az égen az utolsó, éjszakát megelőző pillanatok egyike :).

 6. nyuszisz szerint:

  Ha festés akkor minden szín mindenbe kell nekem. De amit most csinálok, ahhoz ez nem a legjobb koncepció és nem is tudom igazából, milyenek a színeim a valóságban, csak kb. a laptop monitoron ahogy látom, aztán érdekes látni, azt hogyan látják mások, szóval vennem kellene még vagy 2 monitort. /De hát ez nem is művészet./
  A lilát szeretem, szinte mindenben van lila, ha nem akarjuk akkor is kijön valahogy.

  A múlt héten még én se vettem észre, hogy wc-n ül, csak így, hogy szóltok ;)

 7. szigetimarta szerint:

  Na jó………Akkor festettem ezt a képet amikor helyi művészeti vezetőként csatába keveredtem a művelődési ház vezetőségével, és alkalmazottival, aminek következtében le is mondtam, ugyanis ők akarták megmondani mi is a művészet. Egy amatőr csapat vezetőjeként láttam, hogy itt nem lehet megmondani ki a jó, mi a jó, amúgy se a művészetben. Az ő értékrendjük a politikai szempontrendszerükkel is keveredett. Elkezdték zsűriztetni a képeket, úgy, hogy igazi felelőse nem volt a dolognak, és így mostanra, három év után az ötven fős csapat 6-7 főre megcsappant. Akkor sok minden lejátszódott bennem, és ez a kép egyfajta véleményalkotás volt arról, hogy mi is lehet többek közt a dologból. A kép úgy van megfestve, hogy a nő az ecsetet tartó kezével szinte kinyúl a képből, jelezve, hogy tessék, fess te is, ha annyira tudod mi az a festészet… Ne beszélj róla, hanem mutasd meg.
  A csapat mostani vezetője, pont a hetekben kezdett el kerülgetni engem és meghív mindenféle rendezvényükre, mert kezdi belátni, hogy nem szabadott volna egy civil szerveződésnek külső hatásoknak engedelmeskedve olyan értékrendet felállítani amit a profiknál sem fogadnak el, hát még olyan csapatban, akik hobbiszerűen, nagyrészt képzetlen festőkből álló csapatban megtettek. De én ebben most még nem engedek. Hosszan tudnám mesélni ki miért teszi amit tesz, és ki miből él meg…itt arra utalok, hogy munka nélkül áltevékenységekkel megdicsőülve ül egy kulturális központban. Sajnos a festők, a tagok is hibásak voltak ebben, mert nem mertek nyíltan véleményt alkotni, és hát ez lett a vége, Most ki van pár ember nevezve a helyi csúcsfestőnek, pusztán mert ebben a viszonylatban ők tűnnek a legaktívabbnak, miközben rajtuk kívül máshol, máshogy tevékenykedve vannak akiket érdemes lenne megnézni, és megmutatni….
  És akkor még a pedagógiai munkáról nem is beszélve…
  Tehát ez a kép ebben a hercehurcában készült, illetve próbálgatom magamat, kísérletezem a technikákkal….

 8. szigetimarta szerint:

  Most szervezek baráti festegetést a Káli-medencébe. Július 6-tól egy hétre lemegyünk páran Szentbékállára “táborozgatni”. Egy hét szállással, étkezésekkel kb 30000 forint.. Ha bárkit érdekel szívesen látjuk. Szigeti Márta

 9. Laura szerint:

  Hú ez jól hangzik… én lehet hogy benne lennék, mikorra kell konkrétan megmondani, hogy megyek-e vagy nem? Illetve “párosan” is szoktatok menni :)?

 10. szigetimarta szerint:

  Lehet jönni párosan, csak a turistaszállás lehetősége 5-6 fős szoba….. utána érdeklődöm…. A mi szállásunk mellett van fogadó ahol van lehetőség kisebb szobákra is….. http://www.kali.hu/szallas/eszter/… De a létszámtól függően kapunk meg egy 35 fős házat, ha kevesen vagyunk nem tudok esetleg pároknak kiadni egy-egy szobát, tehát minden alakulóban van… mások is jönnek párban…. és variálom még a dolgokat….. de a biztosat jó lenne tudni április 14-ig. Volt egy jó helyünk, visszamondták a múlt héten haláleset miatt, ezért keresem most a jó szállásunkat….. Ja és a korosztály: 17-45 éves korig, jelenleg, de mindenkinek 14-e a határidő, és van egy-két öregróka is képben…:)))))

 11. Laura szerint:

  fú, 14-ig? Addig nem biztos, hogy tutira tudom mondani… Igazából most nem látom még annyira előre az anyagiakat.

 12. szigetimarta szerint:

  Jó…………… vannak többen kérdőjelesek a listámon, ha gondolod felírlak, és majd megoldjuk a szállást ha jössz, vagy jöttök.. De akkor azt tedd légyszíves, hogy szólsz bármikor amikor meg lesz a döntés, akár pozitív, akár negatív.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: