Hozzávalók nélkül

A Hozzávalók nélkül az egyik aktuális zenei kísérletezésem. Az alapgondolata valahol arrafelé kereshető, hogy csináljunk valamit kifejezett akkordhangszer nélkül. Aztán a többi fokozatosan, több stádiumon keresztül alakult köré. Elég hamar adott lett, hogy akkor legyen inkább két basszushangszer, mert az különleges. Viszont akkor már jött egy fuvolista is, hamár ott volt a közvetlen környezetünkben. Meg a fuvolába amúgyis szerelmes az ember. Aztán előhúztam egy régebbi zenekarom dobosát – így lett teljes a felállás.

Vekkerprelűd

Az, hogy mit is csinálunk pontosan, igazából közösen fejlődött/fejlődik ki. Ez olyannyira igaz, hogy számok nincsenek – és nem is lesznek várhatóan – megírva. Lemegyünk a terembe, játszunk húsz percet megállás nélkül: folyamatos egymásra reflexió, organikus hangulatfűzés a cél. Az improvizációnak nem a felváltva virtuózkodáson alapuló formáját használjuk, inkább kerek egészet, egységes, meditatív hangulatokat próbálunk elkapni.
Ennek ellenére most készült egy felvétel, hiszen a koncertezéshez előbb mutatni kell valamit a szervezőknek. A Vekkerprelűdöt egy próba alatt, három nekifutással vettük fel, egy érzelmesen a terem közepébe helyezett mikrofon segítségével. Ebből a zenefolyamból vágtam ki a négy részletet, ami az anyagot alkotja.
Ezt azt hiszem, nem úgy kell hallgatni, mintha egy album lenne. Inkább valamiféle szemelvény arról, hogy elkövetkező koncertjeinken mit próbálunk majd elérni.
Ettől még persze szeretettel, a füleden át.
Letölthető: http://hozzavaloknelkul.messzevan.hu/
És van facebook is, természetesen: itt
A borító meg Kornél műve

Reklámok
Comments
2 hozzászólás to “Hozzávalók nélkül”
  1. Laura Ludvig szerint:

    “Meg a fuvolába amúgyis szerelmes az ember. ” – ez jó :)…

    Egyébként nekem a Hajnalpír és a Felhővándormadár tetszett nagyon, tiszta hipnotikus, meditatív zene, egészen beléjük lehet feledkezni. A másik kettő már picit disszonáns volt az én fülemnek, viszont az előzőek nagyon jól estek…

  2. voogergo szerint:

    Nekem is Hajnalpír tetszett főleg. Nagyon érdekes atmoszférája van. Valahol kellemes és meditatív a hangulata, de ugyanakkor baljós és vészterhes is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: