Változás

Ez a kép kicsit zavarosra sikeredett, de most ez volt ami a témából és a mindennapi életemből adódóan van így.

Számomra kevés dolog van az életben ami állandó, egy biztosan az a változás. Az emberek változnak körülöttem, a helyszínek, a munka, és sok minden folyamatos mozgásban van. Természetesen a család, és egy-két barát állandó. De az életkorom is adja, hogy visszatekintve már rengeteg ember jött-ment körülöttem, illetve keringek a művészeti munka körül, de ott sem tudom kimondani tiszta szívvel, hogy innentől ezt csinálom életem végéig.

A szakdolgozatom címe is a körforgás. Az életben örök a változás, már az idő múlásánál fogva is, de ha kicsit felülről nézek rá a dolgokra van egyfajta spirálisan ismétlődő rendszer, akár a világtörténelemben, akár az országok történelmében, akár az egyének életében is. Rendszer van benne, és meg van a ciklikusság rendszere is. Erre már alakítottak ki ideológiákat, pl. a számmisztika 7-es rendszere, vagy a vallásokban a feltámadás, vagy a lélekvándorlás hite…. Ehhez még mellékelném a pedagógus szakmával járó állandó ismétlődést ami a nevelés velejárója. De ezt ilyen röviden nehéz kifejteni.

A kép a változást, és a mostani időszakomra jellemző káosz szerűséget akarja jelezni. Sok mindent vállalva, sok emberrel, sok különböző életkorú emberrel foglalkozva nehéz időbeosztással. A technika is ezt sugallja. Diófapác és tus szétfolyatva, erre ráfújva akril spray…. majd miután megszáradt hozzárajzolva, hozzáfestve ugyanazokkal a színekkel, illetve egy kis tört fehér festékkel hangsúlyozva a világosakat.

Az egyik szakdolgozatomat tussal, és lavírozott tussal fogom elkészíteni, egy sorozat lesz a körforgásról különböző forgó rendszereket stilizálva ábrázolva. ehhez kell munkafolyamat leírást mellékelni, és abban indokolni a témaválasztást is. ez a kép előképe lehet azoknak a munkáknak. Amikor elkezdem írogatni, majd mellékelem az írásokat az érthetőség miatt.

Mivel festő szakirányos is vagyok, oda is kell mellékelni majd leírást és festeni kell egy képet, az valószínűleg az éjszaka életből lesz, még gondolkozom a kávéházakon, kocsmákon, de a képanyagot már gyűjtöm hozzá.

Reklámok
Comments
4 hozzászólás to “Változás”
 1. voogergo szerint:

  Wow! Nagyon jól sikerült. Remek feldolgozása a mostani műhelytémának.
  Hogy hogy eddig még senki se szólt hozzá?

  Én is úgy gondolom, hogy a változás alapvető része az életnek.

 2. szigetimarta szerint:

  Igen a változás mindennapos, sokan mégsem foglalkoznak vele tudatosan, sőt nem is szeretik. Az állandóság megnyugtatós, és biztonságot ad.
  sajnos a fotó nem adja vissza a bronz fényét, de hát ez van a fémes festéssel….. köszönöm a véleményed!

 3. Laura Ludvig szerint:

  Egy kicsit azért látszik a fémes csillogás – remélem majd egyszer láthatom élőben is :)! Amúgy ezt mennyi időn keresztül festetted?

 4. Nagy Cecília szerint:

  Ezzel most elég könnyen azonosulok :D Főleg hogy találtam benne egy olyan szempárt, amit pont ugyan így rajzoltam meg, és tettem rá az asztali tükrömre. Amikor oda nézek az vissza néz rám.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: