Ki mit olvas most?

Kíváncsi vagyok, milyen könyveket olvastok, ezért ha valakinek van kedve, megoszthatná velünk, milyen könyvet forgat épp, miért pont azt választotta és mi a véleménye róla?

Reklámok
Comments
5 hozzászólás to “Ki mit olvas most?”
 1. Nagy Cecília szerint:

  Düledék Palota – Klasszikus rémtörténetek. Ez egy “posztomusz” antalógia, azzal a különbséggel, hogy vannak benne olyan novellák amik már megjelentek, nem is egyszer. Valójában Maturin, Poe, Conan Doyle, London és Gilman írásai miatt vettem meg, de vannak benne még olyan darabok, amiken nem rágtam át magam :D Egyébként 600 oldalas, jó vétel, gyönyörű és ajánlom mindenkinek akiket elvarázsolnak a “kosztümös” stílusú rémmesék és pszichológiai történetek.

 2. czmoni szerint:

  Én most éppen Alekszandr Szolzsenyicintől az Ivan Gyenyiszovics egy napját. Most még egyelőre elég vegyes érzelmeim vannak vele kapcsolatban, mert még nem igazán tudom, hogy merre fele tart a mű. :)
  akkor elég vegyes a repertoár. Mautrinról még nem is hallottam, róla mit lehet tudni? :)

 3. voogergo szerint:

  Oscar Wilde – Dorian Gray arcképe
  Másodjára olvasom, de még mindig lenyűgöz a stílusa. Az egyik kedvenc szerzőm. Szerintem egyszerűen zseniális.

  “Az élet célja az, hogy kifejlesszük önmagunkat. Hiánytalanul meg-megvalósítani természetünket – ez itten mindannyiunknak rendeltetése. Az emberek manapság félnek önmaguktól. Elfelejtették az első és legnagyobb kötelességüket, azt a kötelességet, mellyel önmaguknak tartoznak. Természetesen irgalmasok. Táplálják az éhezőt, ruházzák a koldust. De tulajdon lelkük koplal és meztelen. A bátorságot többé nem ismeri az emberi nem. Talán sohase is voltunk igazán bátrak. A társadalomtól való rettegés, mely az erkölcs alapja, az Istentől való rettegés, mely a vallás titka – ez a két dolog kormányoz bennünket.”

  “Azok tulajdonképpen a sekélyesek, akik életükben csak egyetlenegyszer szeretnek. Amit ők állhatatosságnak vagy hűségnek neveznek, én azt inkább a közöny tunyaságának vagy képzelethiánynak nevezném. A hűség az érzelmi életben ugyanaz, ami a következetesség az értelmi életben: egyszerűen a tehetetlenség bevallása. Hűség! (…) A birtoklás szenvedélye hozza létre. Hány dolog van, melyet félredobnánk, ha nem félnénk, hogy mások fölkapják!”

  ,,Mikor tekintetünk összeért, éreztem, hogy elsápadok. Furcsa rettegés kerített hatalmába. Tudtam, hogy szemtől szembe kerültem valakivel, kinek puszta egyénisége annyira igéző volt, hogy ha engedek neki, lebírja egész valómat, egész lelkemet, sőt egész művészetemet is.”

 4. Nagy Cecília szerint:

  Dorian Gray… nekem sajnos csak a filmhez volt szerencsém, de ezek után elolvasom a könyvet is, főleg hogy a film nagyon “meghatott”. Hogy viszonyul a film a könyvhöz?

  Ami Maturint illeti, én igazából nem bocsátkoznék részletezésbe, mert ahhoz kissé összetett, főleg, hogy a romantika vége felé két korszak közt alkotott. Viszont van egy nagyon jó elemzés ami szerintem vázolja, nem csak az adott könyvet, amit górcső alá vesz, hanem a munkásságát is.
  http://www.szolnokinaplo.hu/node/26241 nekem nagyon tetszett ez is, nem csak a novellája, ami a könyvben szerepel.

 5. Laura Ludvig szerint:

  Ivan Gyenyiszovicsot olvastam anno, és nagyon tetszett… de így vagyok Dorian Gray-el is. Oscar Wilde világa amúgy is lenyűgöző, nagyon szeretem mind a meséit, mind a regényeit/novelláit.

  Nekem most néhány hónapon belül 2 maradandó könyvélményem is volt. Az egyik Musil-től a Tulajdonságok nélküli ember, aminek egyszerűen zseniális a stílusa, másik pedig Arundhati Roy-tól az Apró dolgok istene.
  Utóbbi annyira magával ragadott, hogy még most is kicsit a hatása alatt vagyok. Egy szomorú, de mégis sziporkázó történet egy indiai ikerpárról, akiknek sorsát a körülöttük élő felnőttek, a társadalom ostobasága pecsételi meg, elég kegyetlenül és visszavonhatatlanul.

  Most belefogtam egy Salmon Rushdie-könyvbe, de nem igazán tetszik, úgyhogy szerintem visszaviszem a könyvtárba, és helyette belefeledkezek a Thomas Mann-novellákba :)…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: