07.09-i műhelytalink by Móni & András

Costa Cafe. Itt találkoztunk, a Nyugati mellett. Nehéz eltéveszteni, legalább majd nem késnek. Hát mi késtünk.
A jelenlevők: Ludvig Laura, Farkas Nóra és mi ketten. Később Nagy Cecília, és csak órák múlva Vöő Gergő, aki miatt a találkozó tulajdonképpen létrejött.
A felállás adott: Két tag, az érkező oldalán egy meglepetésvendéggel fordul be a sarkon. “Nu Guy”. Az említett tagok aránya nem épp egyenlően oszlik el művészeti ágak között, 3:1-re vezetnek az irodalmárok a képzőművészekkel szemben.
Nem kétségbeesetten, de várjuk Cecit, a fotóst. Addig is mély, átszellemült beszélgetést folytatunk, például arról, hogy a teában uborka van, de azért finom. Nagyon finom. – tényleg – Meg persze filmekről, a világról, nézetekről, kibe mi ivódott bele, és azt hogy kapcsolta a művészettel.
Természetes szigorral szorítkozunk a művészfilmekre, míg valaki fel nem dob egy hollywoodi produkciót, hogy az méltassa. Hm, merész. Nem köveztük meg, de azért a konzekvenciát levonhatjuk: a művészek preferálják a művészfilmeket. Nomen est omen.
Valamilyen éles csavarral áttérünk vallási- és világnézetekre. Ezeket is megvitattuk. Még mindenki él.
Később megérkezett az ötödik tag, leült és aranyosan mosolygott. Azért beszállt/beszélt ő is, csak az idő nem volt túl kegyes hozzá; mikor jött már indulnunk kellett. Na nem miatta, vele.
Ezután séta a Király utcáig, mer’ az olcsó. Egy igazi művész megengedheti magának. Összejöttünk, cseréltük az eszméket, egy füst alatt arconkentük a társadalmat sablonos elvárásaival és a hollywoodi filmjeivel.
Érdekes pontja volt a találkozónak a felolvasás. Egyetlen vers, és a kemény munkával kierőszakolt óvatos kritika. Mert egy igazi művész megengedheti magának. Ismételten…

…MÚV, mert megérdemlem
Reklámok
Comments
4 hozzászólás to “07.09-i műhelytalink by Móni & András”
 1. voogergo szerint:

  “MÚV, mert megérdemlem” Ez baromi jó :)
  Sajnálom, hogy csak a műhelytali végére értem oda. Biztos remek volt.

 2. Nagy Cecília szerint:

  Én meg azt sajnálom, hogy csak fizikálisan lehettem ott az elején, mert szellemileg le voltam sokkolódva :D Agyilag csak a Bútorszalonosoknál voltam toppon. De azt hiszem, hogy lemondhatunk a Costáról ekkora létszámmal :D

 3. Laura Ludvig szerint:

  Amúgy is kicsit drága hely, igazából én abszolút nem ragaszkodom hozzá…

 4. artofagi szerint:

  akár megpróbálhatnánk egy teázóit is….ott ketten is kérhetnek egy teát….bár ilyen melegben nem tudom ki ért egyet azzal,hogy melegben jó a forró ital?!mindenesetre biztos lehet ilyenkor vmi hideget is kapni ott…..hmmm?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: