Műhely szabályzat

Műhely szabályzat


A Műhely célja

A lehető legkülönbözőbb művészeti ágakban tevékenykedő művészeket egy fedél alá hozni, ahol megismerkedhetnek egymás szellemiségével, munkájával, gondolataival; inspirálják, motiválják egymást.

Legfőbb célunk közös alkotásaink publikálása az egyes művészeti ágaknak megfelelő platformokon, megjelenési lehetőségek biztosítása.

A Műhely által a tagok számára biztosított előnyök

A Műhely szervezésében létrejött programokon, kiállításokon, publikációs lehetőségeken való részvétel.

Egymás kapcsolatrendszerének kiaknázása, mely annál szerteágazóbb, minél több taggal rendelkezik a Műhely.

A Műhely online felületein való megjelenés.

A többi műhelytag alkotásaiból, gondolataiból nyert inspiráció, a művészi nyitottság növelése, egymás fejlődésének elősegítése kritikai észrevételekkel.

A Műhely működése és tagjainak kötelességei

Találkozók

Minden hónap 2. vasárnapján 16 órakor találkozunk a Zacc kávézóban. Minden második alkalom tematikus találkozó, amikor valamilyen művészeti témát járunk körbe.

Ha esetleg mégsem itt találkozunk, akkor az esemény előtt maximum 5 nappal minden részletet meg kell beszélni, ellenkező esetben marad az eredeti felállás.

Fórum

Az online fórum figyelemmel kísérése minden műhelytag számára az egyik legfontosabb feladat, az olyan kérdésekben pedig, amikor közösen kell dönteni, a hozzászólás kötelező.

Azon kommenteket, amiket mindenkinek el kell olvasni, a “FONTOS” jelzővel látjuk el a hozzászólás elején, hogy lehetőleg mindenki észrevegye.

Weblap

A weblapra rendszeresen új posztokat töltünk fel, ebből minden tagnak ki kell vennie a részét.

Nagyon fontos, hogy a friss alkotásaink – akár műhelytémára készültek, akár nem – folyamatosan felkerüljenek az oldalra, ez mindenki számára kötelező.

Műhelytémák

Kéthavonta kijelölünk egy műhelytémát, amire egy vagy több alkotást várunk minden tagtól. A műhelytémákra beérkezett irodalmi alkotásokat kiadatjuk, a képzőművészek, fotósok munkáiból pedig kiállítást szervezünk. A zenészeknek fellépési lehetőséget biztosítunk.

Amennyiben van rá mód, a megjelenéseknél ügyelünk arra, hogy az összművészetiség érvényesüljön és a Műhely lehető legtöbb alkotója szerephez jusson.

Nem kötelező mindenkinek minden témára alkotni, de törekedjünk arra, hogy a folyamatosság fennmaradjon.

Műhelyfelelős

Havonta választunk egy műhelyfelelőst. A műhelyfelelős feladata a tematikus találkozót megtartani/megszervezni, továbbá bejegyzésekkel frissen tartani a weblapunkat és a facebook oldalunkat.

Aktivitás

A fórum olvasása különösen fontos, illetve a személyes találkozókon való részvétel, és az idő közben született alkotások feltöltése a weblapra. Ezenkívül lehet szervezni tematikus találkozókat, kiadásokat, kiállítást; pályázati lehetőségeket vetni fel, bejegyzéseket írni a weboldalra, a műhelyfelelősi posztot elvállalni, illetve bármi egyéb, ami a Műhely számára érdekes lehet.

Új jelentkezők

A jelentkezőket egy PRÓBAHÓNAPRA vesszük fel, ezalatt mindkét félnek elegendő idő jut a döntésre. Amennyiben felvételre került sor, az új tagnak regisztrálnia kell a weboldalra és a fórumra, felrakni alkotásait a weblapra, illetve írni egy rövid bemutatkozást.

Alapítók (Vöő Gergő, Ludvig Laura)

Ha egy problémás kérdésben nem tudunk közös nevezőre jutni, a végső döntést az alapítók valamelyike hozza meg.

Ők döntik el azt is, hogy melyik tag kapjon TÜRELEMHÓNAPOT (ld. Tagok), azonban ezirányú javaslatot bármelyik másik tag tehet.

Tagok

A tagok bármikor, azonnali hatállyal kiléphetnek a műhelyből.
Ha valaki a minimális aktivitást sem teljesíti, vagy egyéb problémák vannak vele, akkor az kap egy TÜRELEMHÓNAPOT. Amennyiben változtat ez idő alatt a hozzáállásán, akkor a műhely tagja maradhat, ellenkező esetben megválunk tőle.
Ha valaki egyéb elfoglaltsága, illetve magánéleti okok miatt a minimális aktivitási elvárást se tudja teljesíteni, az kérhet PASSZÍVHÓNAPOT, ezt azonban jelezni kell az alapítóknak.

————–

Reklámok
Comments
One Response to “Műhely szabályzat”
  1. Nagy Cecília szerint:

    Ahogy a talin is beszéltük, én teljes mértékben vevő vagyok erre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: